søndag den 30. marts 2014

Overdragelsen

Endelig oprandt dagen, hvor overdragelsen skulle finde sted. Sælger havde indvilliget i, at sørge for søsætning d. 29 marts kl. 6 om morgenen. Samme dag riggede vi båden sammen, blandt andet med lidt hjælp fra sælgers ven, Kurt.

Vi knoklede løs hele dagen. Kort før solnedgang blev der tid til en lille prøvetur
Herefter spiste vi aftensmad hos sælger, som gik med mig tilbage til skibet, hvor han viste mig de sidste deltajer. Så overnattede jeg i skibet og samlede min familie op ved rutebilsstationen (ja, sådan hedder det) dagen efter.

Lige ved stationen lå en gammel skude med et flot navn

I skrivende stund er første stræk af jomfruturen vel overstået. 20 sømil fra Stege til Rødvig. Vejret var godt for årstiden (ultimo marts) med høj sol. Desværre er der meget koldt, når vinden kommer fra havet, så man skulle have store frakker på.
Et problem jeg ikke havde tænkt over er, at vi er sejlet uden for sæsonen. Det betyder, at havnene ikke er parat til at tage imod turister. Både i Stege og i Rødvig har jeg således nasset landstrøm uden mulighed for at betale. Vi er helt afhængige af landstrømmen til vores varmeblæser.

På trods af kulde og tidlig start på sæsonen er det foreløbig gået godt. Selv yngste besætningsmedlem på tre år klarer strabadserne flot.


1 kommentar:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=GGXePo7Q22o

    Endnu et stolt skib ved navn Helge.

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.