lørdag den 11. oktober 2014

Solosejlads Hven rundt

Smuk oktoberdag på Øresund.
Min sædvanlige besætning er taget på efterårsferie, så Helge og jeg kunne nyde en dag sammen i det helt fantastiske efterårsvejr. På trods af omkring 50 sejldage, er det første gang jeg sejler alene. Det var også første gang, jeg fik sejler i mørke. Lejligheden har budt sig før, men en defekt masteledning kom i vejen.

Turen gik ud i det blå, men endte med at blive en tur rundt om den smukke ø Hven. Vejret er stadig rigtig dejlig til sejlads. Men hvor man om sommeren kan sejle hele dagen og nyde en spændende havn med omgivelser om aftenen, så er der ikke meget ved at komme til en fremmed havn efter mørkets frembrud og så sidde og kukkelure i kahytten. Ikke alene i hvert fald. Så jeg gik ikke i havn på Hven, selv om jeg 'mangler' Kyrkbacken.

For at kunne sejle alene, er det nødvendigt med en eller anden form for styrehjælp. Jeg bruger en Tiller Tamer. Den kræver lidt tilvænning at bruge, og den kan ikke holde kursen lige så godt som en selvstyrer, eller endnu bedre, - et vindror. Men den er praktisk, bruger ikke strøm, og det er ikke et spørgsmål om at bruge den eller ej. Oftest har jeg den slået lidt til, så jeg selv skal styre 10 % af tiden. Så får den lige et lille nyk en gang hvert eller hvert andet minut. Helge har også en selvstyrer, men den bruger jeg aldrig, efter jeg er begyndt på Tiller Tamer'en.

Jeg havde også livline på. En lang en. Det er ikke så slemt at falde i vandet, for badestigen kan hives ud fra vandet. Men det dur ikke, hvis båden sejler væk. Det burde den dog ikke, for jeg trimmer altid til svag luvgerrig, men alligevel ...

Der var meget svag vind, og jeg kæmpede med at holde fart i båden. Den svage vind lod ikke til at være et problem for denne Spækhugger, som brusede forbi mig.
Ud for Rungsted var en stor regatta i gang. Jeg nåede desværre ikke helt derhen, før de sejlede væk. Jeg fandt således ikke ud af, hvilke sejlbåde det var. Men de var store og flotte!
Det var ikke med vilje, men jeg kom til at sejle i vejen for en del større motorfartøjer i dag på grund af den svage vind.
Den smukke ø Hven nordfra. I forgrunden ses et mærkelig hæktungt fartøj, som passerede mig for motor.

Det bliver hurtigt mørkt på denne tid af året, måtte jeg sande. København er meget hyggelig at sejle i efter mørkets frembrud. Jeg nænnede ikke at starte motoren før i sidste øjeblik. Stilheden var næsten overvældende.

Billeder (i hvert fald ikke dette) kan ikke gengive stemningen i København for sejl. Den store kasse er Operaen.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.