søndag den 4. maj 2014

Flakfortet 3

Dagens tur var tredie weekend i træk på Flakfortet. Som altid et dejligt besøg, selv om personalet på stedet har fundet ud af, at årets takst for små både faktisk er de 100 kroner for et anløb, som det fremgår af hjemmesiden, og ikke de kun 80 vi har givet de sidste to gange.
 
Der var en blid halvvind på omkring 5 m/s på udturen. På hjemturen var vinden blæst op og vendt en smule, så vi fik en lidt hårdere sejlads for bidevind. Det var en dejlig tur med god fart begge veje.

Turen ud gennem Københavns havn er en smuk tur. Desværre var et velkendt skib ikke længere helt sig selv. Normalt plejer dette skib at møde os lige inden udsejlingen gennem Lynetteløbet
Skibet er Fyrskib nr. X og billederne ovenfor er taget fra denne hjemmeside, hvor man også kan læse en del af fyrskibets historie. Billederne er fra 2008, og i sidste uge, da jeg passerede skibet sidst, var det i betydelig dårligere stand end på billederne herover. For de af mine læsere uden de store engelskkundskaber kan jeg oplyse, at skibet har tjent som fyrskib i knap 100 år på forskellige danske stationer. I en periode fra 1997 til 2008 var skibet i England, hvor det var restaurantsskib. Siden har det ligget ved Refshaleøen i København. Hver gang jeg har passeret det, har det slået mig, at der var gjort meget ud af fyrets restaurering, hvorimod skroget var i dårligere stand. Det var derfor med vemod, men ikke stor overraskelse, at dette sørgelige syn mødte os til formiddag
I baggrunden ses selv samme 65 fods yacht som på billedet over fra 2008. der ses også en reklame for melodi grand prix-finalen, der skal afholdes her næste weekend.

For nylig monterede jeg på stærk opfordring in fiskestangsholder på agterpupilten. Så her i sæsonen sejler vi nu næsten altid med hornfiskesilkekrogen ude. I dag var der bid, men fisken undslap, inden vi fik den halet ind.

På vej tilbage gennem Københavns havn mødte vi ud for Operaen Skonnerten Halmø, som for nyligt er blevet restaureret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.