søndag den 29. juni 2014

Sommertogt 2014, 1. etape, Christianshavn - Mölle

Mölle Hamn. Hold fri en den grønne bøje i indsejlingen. Ellers ...
Efter at have proppet skibet til med udrustning, proviant, tøj og andet løsøre var vandlinjen ved at forsvinde. Kl 1130 stævnede vi ud fra Christianshavn og begav vi os mod nord. Vi have ikke faste planer for, hvor langt vi ville kunne komme, men lod det være op til vind, vejr og humør. Da alt var i top, fortsatte vi forbi først den skønne ø, Hven, og derefter Helsingør.

Styrmanden fører os ud af Trangraven på Christianshavn. Kort efter så vi vores naboer på vej mod Papirøen.
Det var fantastisk at have Kronborg om bagbord. Et sikkert tegn på, at et togt begynder.
Kronborg. Helge er på første gang på vej mod åbent vand.
Vi havde fantastisk vind hele vejen. Først plat læns, siden halv vind og til slut bidevind. Det tog i alt syv timer. Jeg ved ikke præcist, hvor langt der er. Men det gik stærkt. I lange perioder sejlede vi mellem syv og otte knob. Max fart logget på GPS'en var 9,1 knob.

I fuld fart gik det gennem Øresund
Vel ankommet til den skønne havn, Mölle, mødte vi en anden L23 sejlbåd, det gode skib Tilde af Svanemøllen. En af dens gaster er kollega til Helges skipper .
Mærkeligt fyrtårn. Er det mon beboet?

Største cockpittelt til en L23?
Tilde klar til afgang mod Svanemøllen. Flot og velholdt båd.

Mölle havn har kun 50 pladsen, jf. Komma's Havnelods. Men for en lille båd som Helge var der flere ledige pladser, som kun få andre gæster ville kunne have haft gavn af. Der virker til at være et utal af muligheder for at blive bespist på havnen til turistpriser. Havnen befolkes af lokale og turister i store mængder. Havnen og de få både er kun en katalysator for alt det liv, der er centreret dér. Langt de fleste gæstesejlere i havnen er danskere.

1 kommentar:

  1. Sjovt at finde billeder af sin båd på denne blog. Ja Tildes cockpittelt er ret stort og det har vi nydt meget, især på nogle regnfulde og blæsende sommertogter i 2012 og 2013.
    Tak for komplimentet og en rigtig god blog.
    /Søren, Tilde

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.