lørdag den 30. august 2014

Ny masteledning

Der er langt ned!

Som de flittigste af mine læsere vil huske, så har ledningen i masten trængt til udskiftning siden sommertogtet. Jeg indkøbte derfor en ny ledning i fortinnet kobber.

At komme i masten er der mange løsninger på. I denne bog er der et kapitel, der beskriver hele seks for skellige muligheder. For en lille båd som en L23 Sejlbåd er der en lettere løsning, som man endda kan klare på egen hånd. I hvert fald i Sejlklubben Lynetten, hvor jeg er medlem.

Man kravler simpelthen op i mastekranen ad stigen medbringende storfaldet. Når man er kommet op, trækker man masten ind til stigen og binder den fast. Derefter kan man arbejde frit.

Næppe den smarteste måde at sammenføje ledningerne på, men det virkede.
Efter med sikkerhed at have afklaret at problemet ikke var under mastefoden, frigjorde jeg den gamle ledning og sammenføjede den med den nye. Den nye lod jeg ligge på fordækket. Desværre lykkedes det mig ikke at få den helt filtret ud, så det var nødvendigt at kravle ned igen og filtre den ud ved mastefoden flere gange.

Der var meget løsøre og værktøj at holde styr på. Planlægning anbefales.
Det viste sig hurtigt, at den tidligere ejer havde ret: Det var ledningen, den var gal med. jeg fik hurtigt lys i lanternen, da jeg kom ned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.