mandag den 6. april 2015

Anden Påskedag på Flakfortet

Svanerne bød os velkommen.
I dag anden påskedag i det Herrens år 2015 ville matrosen og jeg sejle en tur til Flakfortet, som vi også besøgte for en måned siden. Desværre lagde vinden sig, inden vi kom ud af havnen, så hele turen blev for motor.

Flakfortet er ved at få udbygget havnen.
Da vi for et par dage siden sejlede til Barsebäck, så vi, at noget der lignede et uddybningsfartøj arbejdede på Flakfortet. Nu kan jeg så konstatere, at de har arbejdet på at udbygge sikringen af fortets perimeter. Som man kan se på billedet, er det lavvande, og de nye sten er kun lige akkurat synlige. Mine læsere er hermed advaret.

Allerede ved anduvningen blev vi budt velkommen af svanerne.


Matrosen gav sig straks til at fodre svanerne.
Svanerne var lykkelige over at se en lille matros med masser af tørt brød (youtube-link).
Vi gik en tur rundt på øen. Der var forårsfuglekvidder overalt.
Svanerne forlod ikke båden på noget tidspunkt. Det kunne jo være ...
Ja ja, Flakfortet er et kommercielt sted ...
... o.k., så slapper I lige lidt af!
Da vi så et skib sejle mod Flakfortet, stak vi af :)

Selvstyreren sejlede os trygt både ud og hjem, så der var ikke meget arbejde til mandskabet. Matrosen blev under dæk på udturen og en del af hjemturen.

Middelgrundsfortet ... Her sker stadig ikke noget. Hvad vil de spejdere med øen? Og hvornår? Til de af mine læsere der er spejdere: Helge giver gerne et lift til øen!
Sikkert hjemme på Lynetten. 
Hjemme igen opdagede matrosen bådshagens håndtag, som jeg mistede tidligere i påsken i hårdt vejr. Håndtaget blev behørigt indfanget og lagt til tørre.

Sig mig lige ... var det ikke en kølbåd?

1 kommentar:

  1. Lidt nyt om Middelgrunden: http://www.fyens.dk/faaborg-midtfyn/Groendal-spejdere-i-arbejde-paa-Middelgrundsfort/artikel/2751726

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.