søndag den 5. august 2018

Sommertogt 2018, etape 14, Öckerö - Varberg

Solnedgang over Varbergs legeplads og fantastiske badestrand.
For at udnytte den gode vind, stod vi op og gjorde klar til afgang kl. 0630 for at sejle mod Varberg. Turen var på 45 sømil.

Vinden var plat læns, og da vi endelig fik spileren op, måtte vi bomme med den nogle gange for at komme gennem de værste skær. Båden bag ved her valgt en plat kurs, mens vi bommede og skar. 
Denne store danske Bavaria kunne ikke holde os bag sig med kun et sejl oppe.
Kort efter mødet med Bavariaen knækkede spilerstagen. Det var helt udramatisk, og skyldtes nok bare metaltræthed. Men nedtagningen blev lidt kaotisk, og spileren blev en overgang til et meget stort flydeanker.

Ved turen til og fra Bohuslän er det en udfordring, at der ikke rigtig er noget spændende på ruten mellem Skærgården og Hallands Väderö - en tur på omkring 85 sømil. En skal man sejle hele den tur i et stræk, eller også må man finde en eller flere havne, som opfylder ens behov. I denne fantastisk varme sommer er muligheder for at bade udendørs helt afgørende.

Under alle omstændigheder faldt valget på Varberg, fordi jeg ikke gad besøge Bua eller Glommen igen, og fordi Varbergs to havne begge skulle være frihavne jf. Havnelodsen. Getterö-havnen, som vi gik ind i, viste sig dog ikke længere at være frihavn. Vi ankom efter ti timers sejlads med 45 sømil tilbagelagt. Sejladsmæssigt den bedste dag på turen frem til nu.
Getterön ved Varberg havde en virkelig god restaurant.
En ulempe ved denne havn er, at den ligger et stykke væk fra byen, hvorfor der ikke er indkøbsmuligheder. Man kan dog lægge sig kortvarigt i den anden havn og købe ind der. Getterön havn overraskede virkelig positivt, og der var masser af grønne pladser. Ja, grønne pladser som i Danmark. Ikke noget med en dedikeret havn ved siden af med gæstepladser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.