søndag den 5. august 2018

Sommertogt 2018, etape 17, Mölle - Magretheholms havn

Man siger jo, at det er med Kronborg om styrbord, man er på vej hjem (til København). Vi styrer nu snarere efter Amager Forbrænding og Barsebäck.
Vi havde planlagt at dele turen hjem fra Kullen i to bidder, evt. med et besøg i Råå. Men hvor i dag skulle blive en god sejldag, ville morgendagen byde på overliggervejr, så vi besluttede at forcere mod København.

Vinden var agten for tværs det meste af dagen, men frisk nok til at holde god fart med fokken det meste af vejen. Sejladsmæssigt var det en fantastisk god tur. De 37 sømil blev tilbagelagt med en gennemsnitsfart på 5.5 knob. Det bedste stræk på turen.
Farvel, Kullen. Vi ses snart igen.

Da vinden løjede nok inde på Øresund, benyttede vi os af lejligheden til at få tørret spileren. Efter fadæsen på vej til Varberg med den kaotiske nedtagning var spileren blevet plaskvåd. Siden skyllet igennem med ferskvand. Desværre måtte den i dag hurtigt ned igen, da vinden var for spids og det blæste op kort efter. På billedet ses også nødreparationen af spilerstagen.  Det virker ikke helt godt, så vi må nok se os om efter en anden.
Endelig fremme.
Efter fire uger i Sverige stryger matrosen det svenske høflighedsflag.
Men ferien er ikke helt slut. Vi bliver lige natten over i vores hyggelige havn. Vores hjemhavn, Magretheholms Havn, ligger på Refshaleøen i København. Det er lige på ruten, hvis man sejler gennem Øresund. Havnen er en frihavn, og i modsætning til flere svenske af slagsen, så fungerer den faktisk som sådan. På Refshaleøen findes nu også en hyggelig Café/Restaurant ved navn La Banchina og et nyt lækkert bageri, Lille Bakery. Ellers er der det populære, i sæsonen nærmest overrendte Reffen, som er efterfølgeren for den samling spisesteder, der tidligere var på Papirøen længere sydpå på Christianshavn (som Refshaleøen jo er en del af).

Nærmeste provianteringsmulighed ligger dog et par kilometer længere mod centrum. Men ellers har havnen egen restaurant, benzin- og dieselstander og to klubhuse med mulighed for grill og hygge. Legeplads og hoppeborg er her også. Her er næsten altid ledige pladser at få. Men havnen lider selvfølgelig også under den danske syge med at de fleste tomme pladser er røde, uden at de reelt er optaget. Så er man fræk, kan man altid få en plads. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.