lørdag den 27. juni 2015

Sommertogt 2015, 1. & 2. etape: Lynetten - Bøgeskov - Rødvig

Afgang fra Lynetten.
Endelig kom dagen med sommerferie, og togtet kunne begynde. Vi havde brugt dagene op til ferien med at laste båden. Vandlinjen er nu næsten ikke længere synlig.

Fordi Rederen skulle til kobberbryllup allerede lørdag eftermiddag, var vi nød til at forcere mod et sted, hvorfra hun kunne komme tilbage til Hovedstaden. Da togtet i år går sydpå, måtte vi altså nå Rødvig. Første stop var Bøgeskov, som vi nåede midnat.

Der var havblik. Da vi startede, var der en ganske svag brise, men vi måtte dog stryge sejlene og tage hele turen til Rødvig for motor.
Stemningsbilleder fra en forladt havn.
Vi havde aldrig før været i Bøgeskov havn, men havde fået den anbefalet. Vi ankom midnat og var spændte på, om vi nu ville kunne få en plads. Vores frygt blev gjort til skamme. Havnen var, bortset fra nogle forladte fastliggere, fuldstændig øde. Havnekontoret var forladt, så koden til toilettet kunne ikke opdrives. Dog kunne man allernådigst få lov at aflevere havnepengene i en kuvert.

Desværre kunne vi ikke nå at nyde havnens omgivelser særligt længe, for vi skulle videre til Rødvig efter morgenmaden. På vej ud af havnen grundstødte vi på en stor sandbanke, der lå i styrbord side (nordligt) af løbet ud af havnen. I betragtning af, at Helge kun stikker 1,30 m, må der gå lang tid mellem uddybningerne i Bøgeskov havn. Mine læsere er hermed advarede.

Jeg ville have blogget om første etape allerede i Bøgeskov, men der var simpelthen ikke dækning. End ikke til helt almindelig mobilsamtale eller sms. Tænk sig, at man kan komme så langt ud på landet på Sjælland.


Stevns klint er meget smuk at passere fra søsiden.
Vel ankommet til Rødvig


   
Rødvig har to havne ved siden af hinanden. Den ene er en ren lystbådehavn, den anden tillige industrihavn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.