mandag den 29. juni 2015

Sommertogt 2015, 3. etape: Rødvig - Møns Klint

    
Lokale i en lokal fiskerestuarant. Her var tidligere værft, og navneskilte fra tidligere tiders både hænger nu til beskuelse på loftet. Blandt dem er navnet 'Rylen'. Er det mon fra Achton Friis' rejser?
Vores ophold i Rødvig blev en smule længere end behøvet. Men byen er bestemt også et besøg værd. Her kunne man tilbringe det meste af en uge uden at kede sig.

Byen byder på seværdigheder som Koldkrigsmuseum og Stevns Klint, som er på UNESCO's liste over verdensnaturarv.

Der tales i disse år meget om udkantsdanmark og hvad de sjæle i disse forarmede områder dog skal stille op. I Rødvig har man taget kampen op. Her er fødevareproducenter, kroer, idrætsforeninger, lokale erhvervsdrivende og kommunen gået sammen om at skabe rammerne for en aktiv turistby. Som forbipasserende fra hovedstaden må jeg sige, at det er lykkedes for dem. Havnen var under vores besøg midtpunkt for kvart- og halv-ironman hele dagen. Et flot og velgennemført arrangement.

I det hele taget synes provinshavnebyerne at være bedre 'i sync' med deres havne, end tilfældet er i hovedstaden. Havnen er simpelthen en del af byen og ikke bare et sted, man tager hen til for at udføre specielle havne-aktiviteter.

Under sportseventen solgtes lokalt producerede fødevarer på havnen.
Rødvig har mange gode spisesteder. Her er vi på badehotellet!
Under dagens sejlads til Møns klint barikaderede matrosen sig i forpikken. Søsyge kender hun ikke til.
Møns klint i sigte.
Turen til Møns klint forløb udramatisk. Vi sejlede kl. 1800 og var fremme 2230. Vi lagde os for anker ud for klinten på 2,0 meters vand og afventede det regnvejr, som DMI havde lovet for natten. DMI skuffede ikke ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.