lørdag den 18. juli 2015

Sommertogt 2015, 13. etape: Svendborg - Kerteminde

Ikke et billede fra denne tur, men fra Svendborg - Lyø, samme togt, etape 11.
Det gode: Jeg er tilbage på S/Y Helge efter seks dage.
Det dårlige: Jeg er alene :(

Men vante besætning har valgt at blive med familien på Rømø. Jeg havde i dag en fantastisk tur fra Svendborg til Kerteminde. Men det er ikke helt det samme, når man ikke har nogen at dele den med. For seks dage siden tog hele familien til Rømø, men som planlagt må jeg sejle Helge hjem alene.


Rømø har også sine kulturelle tilbud.
Jeg ankom til Svendborg så sent, at jeg først kunne sejle klokken 17. Men jeg var ærlig talt ved at være godt træt at Svendborg. Til at starte med er det ikke Helges besætnings kom te at besøge byer på fastlandet, - snarere vil vi besøge små øer. At Helge skulle tilbringe en uge i Svendborg var endnu et uheld som skyldtes den kuling af tre dages varighed, vi var videne til i sidste uge.

Nå, men tilbage til Helge og sejlturen for i dag. Om den er der at sige, at det gik hurtigt. Så snart jeg havde krydset ud af Svendburg Sund, var der god vind hele vejen gennem Storebælt. Sent på aftene løjede vinden, så Helge måtte glide adstadigt gennem natten for fire knob.

Vi mødte MS Helge på vejen ud af Svendborg Sund. Man skal være uheldig for ikke at møde ham!
Vestbroens højde i de forskellige brofag kendte jeg ikke, så jeg måtte sejle efter bøjerne.
Mine trofaste læsere vil vide, at vi for lidt over en uge siden havde, hvad vi kan kalde 'anker gate' ud for Lundeborg. Jeg kontrollerede, om ankerets fender stadig var ud for Lundeborg ... Det var den ikke. Jeg håber, ankeret har fået en ejermand, der kan bruge det med god samvittighed.

Aftenen tilbringes med noget så old school som et papirsøkort. Som så ofte før falder jeg i søvn til Kim Larsens toner.
Ellers bød sejlturen på en ubehagelig sø (bølge), der ramte mig i et øjebliks uopmærksomhed kort før storebæltsbroen. Cockpittet blev halvt fyldt med vand. Lænsesystemet bestod sin prøve, pyha! Men jeg blev våd og kold og gad ikke sejlskift, da vinden løjede. I stedet tog jeg hele turen for fokken, den gode gamle fra 1979.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.