søndag den 5. juli 2015

Sommertogt 2015, 9. etape: Lundeborg - Svendborg

Lundeborgs hyggelige havn. Vi fik denne havnens bedste plads lige for næsen af en monstrøs båd fra Rungsted. Det var tydeligt, at de mente, at så lille en båd som vores ikke burde kunne gøre krav på den plads. Helge er den store båd til venstre foran bindingsværkshuset. Den anden, en 'Svenborg Senior' sejlet af et ungt par fra Svendborg, ankom kort efter.
Vi havde fået Lundeborg anbefalet fra flere sider, og den skuffer ikke! Magen til hyggelig havn skal man lede længe efter. I hovedstaden findes det ikke i hvert fald.

Ud over den sædvanlige hygge i havnen, var der tillige havnefest med live musik og fadøl. Meget hyggeligt. Da der blev solgt fadøl på havnen, hentede jeg en enkelt og drak den i cockpittet sent om aftenen med en god bog. Om morgenen undrede rederen sig over tilstedeværelsen af det tomme Albani-glas. Havde der mon siddet en fynbo og drukket fadøl på hendes jomfruelige båd? Såmænd ...

Som andre provinsbyen er havnen byens nerve og ikke et sted man transporterer sig selv hen til. På lige fod med Rødvig, så var der også her Triatlon på havn og strand dagen efter.

Et band spillede på stranden. Fra Oure?
Mellem havn og campingplads var der en alle tiders legeplads.

Lige ved afgang 'linede' en masse Nimbus'er op foran Helge.
Sejlturen var i dag præget af, at vi havde fået en melding om, at en tysk båd nogle dage forinden havde efterladt et anker, som nu lå under en fender ud for badestranden. Da det stadig lå der, besluttede vi at bjærge det og tage det med til Svendborg for at donere det væk. Efter vi havde bjærget ankeret, fik vi en melding om, at det måske var blevet forladt med fenderen netop for at ejerne kunne samle det op ... Oprindeligt troede vi, at fenderen var en del af ankringen, og at det hele var forladt, som det var.

Nuvel, vi besluttede at smide anker med kæde og fender tilbage, hvor vi fandt det. Men det betød, at vi skulle vende tilbage til gerningsstedet, og det blev en lang dag.
Et stort anker med en masse tung rusten kæde i tre forskellige tykkelser. Ankeret sad ualmindelig godt fast, og jeg måtte bruge to spil for at få det op.
Undervejs mødte vi flere spændende fartøjer, blandt andet denne spanske ketchriggede langturssejler.
Også den lille spiler blev luftet i dag.

Matrosen er god til at underholde sig selv under sejlture.

Indsejlingen til Svendborg er ualmindelig pittoresk.

Vel ankommet til Svendborg.
I Svendborg skal vi have to overnatninger, for vi skal til barnedåb et andet sted på Fyn. Vi er forfulgt af havnefester, for som i Rødvig og Lundeborg var der også fest på havnen i Svendborg med live musik af ingen ringere end Kim Larsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.