torsdag den 2. juli 2015

Sommertogt 2015, 6. etape: Femø - VejrøCa. 8 meter!

Morgenudsigt fra cockpittet!

Femø er måske mest kendt for sine kvindelejre, som stadig finder sted. I denne uge var det 'familieuge', men naboen fra 'Monsunen' mente dog, at jeg stadig ikke ville være velkommen. Nuvel, vi så intet til kvindelejren, for øen er fatisk ret stor. Nabokonen fra 'Monsunen' sagde, at “Den er nok på størrelse med Hven”. Det lo jeg lidt ad, for det er da en rigtig københavner-sejler-reference. Vi fik dog set den ene af de to byer på gåben. Byen var meget flot og helt uhørt velholdt.

To kvinder på Femø.
Også kirken fik vi besøgt. Den har nogle fantastisk flotte gamle freskoer. Dog forstår jeg ikke helt symbolikken I dem. Hvis bare de havde gjort lidt mere ud af dem … Nå, men de billeder har folk sikkert ladet tankerne vandre til, mens præsten før reformationen har dundret løs på latin.
Når øen er så ekstremt velhodlt, så skyldes det nok, at man her har tilladt at husen må bruges som ferieboliger. Derfor bliver de holdt, men der bor så ikke folk der året rundt. Naboøen Fejø har valgt den modsatte strategi, og her forfalder byen. Affolkningen af udkantens forposter lader sig ikke bremse. Det eneste man selv kan gøre, er at bestemme, hvordan man vil reagere på den. Jeg forstår begge øers valg.

En stor mangel ved øen er en legeplads på havnen. Der var kun en vippe. Og det er nærmest værre end ingenting, for der kan et enebarn jo ikke underholde sig selv. Vi valgte blandt andet derfor at sejle videre til Vejrø, som kun ligger seks sømil derfra og lige på vores rute til Svenborg. Vejrø skulle nemlig, blandt rigtig meget andet, have en stor og flot legeplads. 
Legeplads?
I modsætning til dagen før, hvor vi sejlede bidevind hele dagen, så var der til denne tur lænssejlads. Derfor valgte vi at prøve kræfter med Helges store klassespiler. Den har vi nemlig aldrig rigtig haft til at flyve før. Efter lidt startvanskeligheder fik vi den foldet ud, og det gik i forrygende fart mod vejrø, hvis havn vi fandt næsten tom.


Der skulle bommes lidt for at komme i mål.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.