torsdag den 3. juli 2014

Sommertogt 2014, 5. etape, Viken - Helsingør


Oprindeligt havde vi planlagt en overliggerdag i Viken i dag torsdag 3/7, for der var lovet 10 - 11 m/s. Men vi begyndte at kede os, ærgre os over enhedshavnepenge og en dårlig lugt. Vi besluttede derfor efter korte overvejelser at sejle over Sundet til Helsingør, inden vinden skulle tiltage. Vi rebede storen og gik og for den og krydsfok. Det gik fuldstændig problemfrit. Nærmest underrigget humpede vi for kryds og over grundt vand mod Helsingør.

Viken er en havn for større både end gennemsnittet. Jeg så kun en af de Bruunske både, den store og sjældne Kaskelot. Som de andre er den et flot syn.
I Viken faldt jeg ellers i snak med en gast fra det gode skib Veja af Kastrup, som også sejler med på tirsdagssejllads i Sejlklubben Lynetten, hvor jeg er medlem og gaster på Stoppenålen. Veja-gasten fortalte, at henset til vejret, havde de besluttet at blive i Viken en dag. Henset til Vejas skippers store erfaring, var det derfor med en smule ængstelse, at vi begav os ud. Men Helge krydsede finte gennembølgerne til Helsingør. Efter nogle dage med runde kattegatbølger måtte jeg lide den tort at få en krab øresundsbølge ned ad nakken.

På Øresund var vandet stille. Men der var varslet hårdt vejr i Kattegat senere på dagen. Denne svensker havde læst på lektien, og sat sin moderigtige stormfok ...
I Helsingør så vi 'Det høje slot'. Matrosen er meget optaget af Tornerose-eventyret, og havde set frem til at se slottet tæt på, efter at have set det fra vandsiden. Søfartsmuseet nåede vi ikke i dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.