onsdag den 2. juli 2014

Sommertogt 2014, 4. etape, Hallands Väderö - Viken

En smuk svensk båd havde lagt sig i Kappelhamn om natten.
I  dag er det onsdag 2/6, 2014. Vejrudsigten har lovet hårdt vejr i morgen, torsdag. Så vi foretrækker enten at være væk fra det hårde vejr, eller være et sted, hvor vi vil kunne klare en overliggerdag. Det ny mandskab skal påmønstre i Helsingør på lørdag, og vi vil gerne være der allerede fredag, så vi kan få set Kronborg og det nye museum. Det er også snart tid til at få provianteret, for vi har ikke haft mulighed for at købe andet end is, de steder vi er kommet frem. Vi er altså nød til at sejle til en by af en hvis størrelse i dag. I skrivende stund (0745) er kun skipperen oppe, så dagens destination er endnu ikke fastlagt.

Mens jeg venter på mandskabets opvågen, lister Eva sig af sted gennem skærerne.
Vi har nu sejlet 356 sømil i år. Én mere end den tidligere ejer nåede at sejle siden han købte kortplotteren.
Valget faldt på den idylliske by, Viken. Her vil vi tage en overliggerdag i morgen, torsdag.En observation jeg har gjort, er, at mange sejlskibe sejler rundt for motor. Måske en trediedel eller mere. Her er det en sejlerdrøm af en søstærk Grinde for motor i perfekt sejlervejr ud for Kullen.
Matrosen bad mig tage et billede.


 Viken er en idyllisk by. Det er ikke bare noget, Havnelodsen (Komma's) beretter. Til gengæld beretter den (2014-udgaven), at der er planlagt en udvidelse af havnebassinet. Sverige er ikke som Egypten, hvor der er langt fra planlægning til udførsel. Havnen er totalt lavet om, og Havnelodsens kort er værdiløst at navigere efter.

Opdateret (2014) kort over Viken Hamn.

Havnen har dog mange ledige pladser til både i alle størrelse. Men sejlere skal tage sig i agt for optimist- og andre joller, der farer rundt, som var havnen skabt for dem. En stor hollandsk oceankrydser på 52' lagde sig ind efter os. Den kan glæde sig over, at der er enhedspris i havnen, uden hensyntagen til størrelse. Måske derfor, at der i Viken fortrinsvis er store både.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.