fredag den 25. juli 2014

Amager Strandpark

I dag fredag var det varmt i København, ligesom det har været hele ugen. Vi tog derfor fri fra arbejde, for at lægge os for svaj ved Amager Strandpark

Det var djævelsk varmt i byen allerede klokken 10 om formiddagen. Men så snart vi kom ud på havet, blev det bedre.
Af nyt fra havnen kan jeg nævne, at det gode skib Oda er kommet hjem efter tre uger på Anholt. De flittigste af mine læsere vil huske, at jeg mødte hende der for et par uger siden. Imidlertid vendte hun hjem til en plads, der var taget af en turist, på trods af, at den var rød. Da den endelig blev fjernet, nåede en ny at lægge sig der, inden skipperen af Oda kunne nå at lægge Oda derover. Det er et generelt problem i feriefyldte Christianshavn, at turister ikke respekterer røde skilte. Jeg oplevede det selv sidste år, da jeg sejlede på det gode skib Hedvig.

En af de småskavanker der tilstødte Helge på sommertogtet, var, at mastelanternen holdt op med at fungere. Sælger mente, at det må være ledningen i masten, der trænger til udskiftning. En måling med mit nyindkøbte multimeter bekræfter, at problemet ikke er under mastehøjde. Så forvent en snarlig opdatering, hvor jeg vil håndtere dét problem.
Inden afrejsen øvede matrosen sin fortøjningstjans, som består i at lave overskydende trosser på Helge til en snegl man kan gå på uden at snuble.
For svaj ved en ankerbøje udlagt af Dansk Sejlunion. Solsejlet fungerede ok.
Det så ud til, at resten af København også havde besluttet sig for at tage til stranden. De fleste heldigvis fra landsiden.

På turen fik vi for første gang testet det solsejl, sælger havde givet os med. Jeg syntes, det fungerede godt, men lige nu er jeg lidt solskoldet.

Vinden kom fra øst, som den har gjort stort set hele sæsonen. Det betød store bølger.
Med våddragten og en blød børste på et skaft gnubbede jeg Helges bug fri for de værste alger.
Matrosen fragtes af Skibsrederen tilbage til skibet på sit landgangsfartøj, en oppustelig giraf.

Senere stak giraffen af, og blev indfanget af en ung mand på stranden.
Hov, hvor er redningsvesten?
Fyrskib nr. X.
Til de af mine læsere, der savner opdateringer om Fyrskib nr. X kan jeg oplyse, at der stadig arbejdes på skibet. Det ser også ud til, at skibet allerede nu har en stand, hvor det bruges til beboelse. Vi spekulerer, at en flok ressourcestærke unge mennesker overtog det, efter det sank.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.