onsdag den 2. juli 2014

Sommertogt 2014, 2. etape, Mölle - Arild

Vind i håret. Det er så skønt.
Kullen er da bare for sjov!
Turen rundt om Kullen fra Mölle til Arild tog ganske kort tid, og forløb udramatisk. Men bølgerne var meget høje. Den ene vej rundt imod os, den anden med os. På de sidste sømil havde vi strøget fokken, så vi lænsede alene for det rebede storsejl. Vinden og bølgerne drev os frem med ca. fem knob.

Det er hyggeligt at sejle. Og man sover bare så godt på dørken.

Kunstværker af Lars Vilks.

Helge netop ankommet til Arild. Hos de blinde er den enøjede konge, og i Arild er Helge et kæmpe skib.

Arild er en lille havn, det vidste vi fra Havnelodsen, og fordi jeg tidligere har besøgt den fra landsiden. Her er, ifølge min kvittering fra 'hamnfogden' 2 – 6 gæstepladser. Det skal nok passe, men vi ligger her helt alene. Eller det vil sig, som de eneste gæster. Her er masser af liv på havnen, bestående af lokale sommerhusejere og deres børn, der sejler optimistjolle både i og uden for havnen og et mylder af lystfiskere.
Det smukke skib Helge tiltrak sig opmærksomhed fra de lokale. L23 sejlbåde findes ikke i Sverige, og i denne havn kommer få udlændinge.

Det er hyggeligt med optimistjoller i havnen. Hvis de dog bare ikke hele tiden bumpede ind i 'de store skibe'.
Havnefogeden fortalte mig, at henne i en kasse på siden af et skur var nøglen til brusebadet. Meget svensk. I Mölle Hamn fik man ingen kvittering, og der kom ingen havnefoged og opsøgte en.
 Kun 2 - 6 gæstepladser!

Helge var blandt de fire største både i havnen. Den allerstørste var en Drabant 24. Da vi vågnede, havde vi fået en nabo, - endnu en gæstesejler. Så var der også ved at være fyldt op.

Selve byen er meget idyllisk, og det på den gode måde. Det vil sige, at den bare er idyllisk uden at være påtaget idyllisk. Det er ikke en turistfælde i vanlig forstand. Ganske vist kommer folk her for at holde ferie. Men det hele virker meget afslappet. Måske ejer folk deres egne sommerhuse. Stemningen kan sammenlignes lidt med Lakolk på Rømø. Her i Arild er der dog lidt mere stil over det. Stedet lugter af gamle penge.Under skovturen på Kulle var der mange gode udsigtspunkter til vandet.

Skipperen og matrosen kigger på marsvin.

Der er så fuld af sjov, ude i en skov.

Vi spiste eftermiddagsmad på en hyggelig restaurant der ligger umiddelbart op ad bakken fra havnen. Lidt dyrt, men absolut pengene værd.
Arild fra restuarantens tagterasse.
Havnefogeden fortalte, at det var helt normalt, at her kun var få gæster, for havnen ligger for langt fra 'ruten'. Således er det mere naturligt at gå ind i Mölle eller Torekov. Hermed anbefalet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.