onsdag den 24. juli 2019

Sommertogt 2019, 6. etape, Hammer havn - Nørresand (Gudhjem)

Sol(nedgang) over Gudhjem.

Sejlturen fra Hammeren var virkelig smooth sailing for sejl hele vejen. Efter de første to sømil rundede vi spidsen af Hammeren, og som da jeg sejlede der to uger tidligere, forsvandt bølgerne. Så bommede vi og tog de resterende otte sømil for halv vind.

Vi sejlede ud i tåge, der dog lå ret højt. Toppen af Hammerknuden og Borgruinen kunne ikke ses.

Gudhjem har to havne, en stor og en lille, som ligger meget tæt på hinanden. Vi lagde os i den lille havn, der lå lige ved byens udkant og var meget hyggelig. Desværre var der ingen faciliteter i havnen. Wifi, bad og toilet var beliggende ved den anden havn. Det behøver ikke være et problem, men for 40+-segmentet er det irriterende at skulle gå flere hundrede meter for at tisse om natten. Selv strøm var 100 meter væk. Det er selvfølgelig ikke i orden og heller ikke velbeskrevet i guidebøgerne. Men heldigvis ligger Nørresand havn i den ikke-overrendte del af byen. I den 'rigtige' havn er der virkelig tant og fjas til langt ud på aftenen, hvor der her i den nordvestlige del af byen er mere fredfyldt.

Gudhjem selv er utrolig charmerende, men her i højsæsonen er den direkte overrendt af turister på den ikke så charmerende måde.

I havnen ligger to fastliggende sejlbåde og nogle små fiskerjoller. Helge var den eneste gæstesejler. Da vi ankom, blev vi taget godt imod af skipperen fra de to andre både og anvist en god plads.  Gæster er sjældne men velkomne.

Vi udforskede Karamelleriet og et glaspusteri og badede fra havnen. Om eftermiddagen gik vi på Oluf Høst-museet, der var flot og med en spektakulær have.

Museet havde også et lille udhus, hvor man selv kunne slippe kreativiteten løs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.